Voorbij alle Woorden: spiritualiteit en meditatie in sikhisme, islam en christendom

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Voorbij alle Woorden: spiritualiteit en meditatie in sikhisme, islam en christendom

Alle levensbeschouwelijke tradities bevatten methodes om door verstilde aandacht dichter bij het Goddelijke te komen. In dit dagprogramma maken we op een praktische en persoonlijke manier kennis met traditionele verstillings- en meditatietechnieken uit islam, sikhisme en christendom.

Drie beoefenaars nemen ons mee op pad. Harjinder Singh heeft het sikhisme ontmoet in India, en gaat sindsdien als ‘the blue man’ door het leven. Bilal Abass groeide op als moslim en laat zich door soefi-auteurs inspireren. Isfried Rodeyns verdiept zijn christelijke beleving vanuit de mystiek-activistische traditie van de quakerbeweging.

In dit dagprogramma zullen we kennis maken met de persoonlijke zoektocht van deze drie sprekers. Ze nemen ons hierbij mee op een kennismaking met sikhisme, soefisme en quakerisme. In de namiddag volgt er een praktisch luik waarbij we zullen  deelnemen aan verstillings- en meditatietechnieken uit deze drie tradities. We sluiten de dag af met een dialoogmoment waarbij alle deelnemers hun ervaringen kunnen delen. De maaltijden die we delen, zullen gemaakt zijn naar de culinaire tradities van deze spirituele bewegingen.

Vergoeding:
Vrije bijdrage met als richtprijs 5€
We vragen aan wie meer kan geven, dit ook te doen. Zo kunnen we een sociale korting voorzien voor wie dit nodig heeft.

Inschrijvingen:
Plaatsen zijn beperkt (max. 15 deelnemers). Gelieve je op voorhand in te schrijven op: info@masalagent.be

oktober 26 2019

Details

Datum: 26 oktober 2019
Tijdstip: 08:30 - 17:30
Kostprijs: €5
Activiteit Categorieën: , , ,

Locatie

Gent

Gent, 9000 België