Standing still / Still standing

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Standing still / Still standing

Een expo als ruimte voor ontmoeting met jezelf en de ander.

Op 22 maart 2016 werd de droom van fotograaf Johan Van Steen om met zijn werk naar buiten te komen bruusk afgebroken door de aanslagen in Brussel. Het verdriet, maar vooral de enorme nabijheid van vrienden en familie op dat moment, gaven levenspartner Kristin Verellen de moed om haar/hun verhaal te blijven delen: in een fototentoonstelling, maar ook in de deelcirkels die ze organiseert met het burgerinitiatief Circles – We have the choice.

De expo Standing still / Still standing biedt een totaalervaring van de foto’s van Johan van Steen, de gedichten van Kristin Verellen en de getuigenissen van deelnemers aan de cirkelrituelen. Dit gebeurt in samenspel met een video-installatie door Brusselse jongeren van Centrum West rond het thema Standing still / Still standing. Deze kwam tot stand in een zomeratelier onder begeleiding van Katrien Oosterlinck en ondersteund door Cirkels van We have the choice.

Op die manier biedt Standing still /Still standing bezoekers heel wat verschillende ingangen om stil te staan bij vaak niet voor de hand liggende thema’s en om daarna, met hernieuwde kracht, in het leven te staan.

Standing still / Still standing loopt van 10 oktober 2019 tot en met 31 januari 2020.

VERNISSAGE op 24 OKTOBER in DESTELHEIDE – 19u
De tentoonstelling wordt passend geopend met een vraaggesprek, geleid door Sigrid Bousset en afgesloten met een receptie en een cirkelmoment waaraan bezoekers vrijblijvend kunnen deelnemen.

Gelieve uw komst te bevestigen via de website.

oktober 24 2019

Details

Datum: 24 oktober 2019
Tijdstip: 19:00 - 22:00
Kostprijs: Gratis
Activiteit Categorieën: , , , , ,
Website: Bezoek de website