Stilte in de stad | Kom in beweging

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Stilte in de stad | Kom in beweging

Op zondag 28 oktober gaat in heel Europa de wintertijd in. We draaien de klok één uur terug. Of beter: we zetten met z’n allen de wijzers één uur stil. Een moment om te vertragen en te verstillen. Om aandacht te geven aan stilte, rust en leefkwaliteit. Die dag neemt Genster je mee voor een wandeling in volledige stilte langs een zorgvuldig uitgekozen parcours doorheen de binnenstad van Gent.

We vertrekken aan De Krook voor een wandeling van ongeveer een uur. Bij de terugkomst gaan we in gesprek over de ervaring van verstilling.

Om je langzaam in de sfeer te brengen zal Joris Capenberghs voor de start van de wandeling een aantal fragmenten over verstilling of stilte voorlezen uit Ode aan het wandelen van David Le Breton, dat hij onlangs uit het Frans vertaalde. Ook op het einde van de namiddag geeft hij een aantal passages ter overdenking mee.

Genster is een open groep van mensen die de beleving van stilte, rust en ruimte, in en rond Gent bevorderen. Genster is als lokaal platform verbonden aan Waerbeke vzw.

oktober 28 2018

Details

Datum: 28 oktober 2018
Tijdstip: 13:30 - 16:30
Activiteit Categorieën: ,
Website: Bezoek de website

Locatie

Gent

Gent, 9000 België