Stille Nacht. Sohnarr & Snorri Hallgrimsson

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Stille Nacht. Sohnarr & Snorri Hallgrimsson

Patricia Vanneste (Balthazar, Driftwood) treedt trots naar buiten met haar soloproject Sohnarr. Met haar debuutplaat Coral Dusk leidt ze ons door verstilde landschappen en afgelegen gebieden. Back to basics dat is haar hoofdmotto.

Eind 2018 pakte Patricia haar koffer en reisde ze in haar eentje door de uitgestrekte herfstlandschappen van Zweden en Noorwegen. Veel bagage had ze niet. Twee violen, een microfoon, een laptop, een midi-keyboard en een paar goede stapschoenen. Dat was het zowat.

Ze zocht de meest afgelegen plekjes op die ze kon vinden, wentelde zich in de imposante eenzaamheid van deze adembenemende omgeving en voelde zichzelf vervagen. Deze zeer persoonlijke reis vertaalt ze in nummers.

“In Scandinavië vond ik wat ik nodig had: bossen, bergen en meren. Voor mij is dat de kracht van de natuur: ik voelde me enorm klein, en had niet langer de behoefte om iets voor te stellen. Ik kon gewoon zijn.”

Snorri Hallgrímsson (IS)

De IJslandse componist en multi-instrumentalist Snorri Hallgrímsson begon als klassieke gitarist. Zijn liefde voor filmmuziek zette hem ertoe aan eigen muziek te schrijven.

Hij combineert zijn klassieke achtergrond met elektronica, koormuziek en filmmuziek. Hij werkte lange tijd samen met Ólafur Arnalds, aan onder meer The Chopin project, Island songs en de muziek voor de crimi Broadchurch.

Daarna sloeg hij zijn vleugels uit met zijn debuut Orbit, met een prachtige mix van strijkers, elektronica en zang. Dit voorjaar leverde hij prachtige muziek bij Chasing the Present, een documentaire over een man die een persoonlijke strijd levert tegen angst, gecoproduceerd door Ólafur Arnalds.

oktober 16 2020

Details

Datum: 16 oktober 2020
Tijdstip: 20:00 - 22:00
Activiteit Categorieën:

Locatie

Cultuurcentrum Leuven

bezoek de website

Organisator

30CC
Website: website organisatie