Naktés, een muzikale ode aan de nacht

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Naktés, een muzikale ode aan de nacht

Merope bestaat uit de Litouwse vocaliste en kankles (baltische harp) speelster Indre Jurgeviliciute, gitarist Bert Cools en fluitist Jean-Christophe Bonnafous. Samen brengen zij een muzikale ode aan de natuur en aan de nacht. Met meditatieve, betoverende muziek vertellen ze over de spirituele verbinding tussen de natuur en de mens en de rituele magie in het dagelijks leven.

Klara beloonde de jongste plaat van Merope met de prijs voor beste wereldmuziek album 2019. Het juryverslag zegt “Naktės is één uitgesponnen droom waaruit je niet wil ontwaken. Mysterie en folk vloeien over in de oceaan van de moderne tijd.”
Speciaal voor deze gelegenheid slaan zij de handen ineen met Petites Planètes, een collectief bestaande uit de Franse filmmakers Vincent Moon en Priscilla Telmon.
Zij maakten onder andere clips voor R.E.M., Arcade Fire en Tom Jones. De laatste tien jaar reisde Vincent Moon over de hele wereld om lokale rituelen, sacrale muziek en sjamanistische praktijken vast te leggen.

Zowel de muziek van Merope als de films van Vincent Moon en Priscilla Termon zijn sterk verbonden met dromen, natuur en spiritualiteit. En dat komt terug in dit exclusieve concert.

november 29 2020

Details

Datum: 29 november 2020
Tijdstip: 17:00 - 19:00
Kostprijs: €20
Activiteit Categorieën:
Website: Bezoek de website

Locatie

Cultuurcentrum Leuven

bezoek de website

Organisator

30CC
Website: website organisatie