Meditatieve stilte-belevingswandeling

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Meditatieve stilte-belevingswandeling

Tijdens deze excursie geniet je in stilte van de natuur. Luister naar de vogels en het ruisen van de bomen. Ervaar deze unieke beleving en wandel mee.

Wandelen in serene stilte

Frans van der Lem houdt sinds enige jaren belevingswandelingen. Bedoeling van de wandelingen is dat de deelnemers de natuur intensief ervaren. Om de beleving te versterken, komen alle zintuigen aan de orde, maar ook momenten van stilte en meditatie.

Frans werkte vele jaren als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Toen hij stopte met werken zocht hij een activiteit in de buitenlucht. Tijdens zijn tochten had hij vaak ervaren dat hij in een meditatieve stemming kwam. Hij volgde de gidsenopleiding en stelde zichzelf de vragen: wat spreekt mij het meeste aan als ik in de natuur ben en waardoor word ik geïnspireerd? Daarnaast wilde hij ook de deelnemers laten kennismaken met een aandacht en meditatietraining om beter te leren luisteren naar hun lichaam en gevoelens.

Inmiddels heeft hij meermalen stiltewandelingen gehouden. Het verschil met een reguliere wandeling is dat de stiltegids contact houdt met de individuele deelnemers en met de groep als geheel. De gids stimuleert de wandelaars om in verbinding te blijven met de ervaringen en bewegingen van hun lichaam en tegelijkertijd contact te houden met de omgeving. Het is de bedoeling de tocht intensief te beleven: geuren opsnuiven, ogen en oren de kost geven, als het kan proeven en voelen. Rustig wandelen, je voeten voelen, luisteren naar een snelstromend beekje en de ruwe schors van een boom voelen. Ook een liggende meditatie hoort bij de tocht.

Volksabdij – Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 199 – 4641 RM Ossendrecht
Plaats van afspraak: de parkeerplaats bij de informatieboden nabij de Brasserie Abdijbos.

Inschrijven via fransvanderlem@home.nl

 

oktober 29 2022

Details

Datum: 29 oktober 2022
Tijdstip: 14:00 - 16:30
Kostprijs: Gratis
Activiteit Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website

Locatie

Volksabdij, Ossendrecht

Nederland

Organisator

Grenspark Kalmthoutse Heide
Email:
Website: website organisatie