Meditatief wandelen in de Zwalmvallei

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Meditatief wandelen in de Zwalmvallei

Als je vanbinnen stil kan worden, kan je de stilte rondom jou veel dieper ervaren. Daarom beginnen we de voormiddag met een korte meditatie. Door met de aandacht naar binnen te keren, word je je gewaar van je lichaam, emoties en gedachten. Je laat zijn wat is met zachte blik, je laat los en voelt hoe je innerlijk ritme langzamer wordt.

Van zodra je jezelf de toestemming kan geven om te onthaasten, dan wordt de tijd ‘tijdloos’. En kan je jezelf en de andere opnieuw ‘ont-moeten’. Met een verfriste blik ontwaar je je omgeving als was alles voor het eerst. Zo creëer je meer ruimte in jezelf en vind je de weg naar je innerlijke wijsheid.

Na dit gezamenlijke stiltemoment stappen we het panorama van de Zwalmvallei tegemoet. Langs de Trage Wegen van het pittoreske Sint-Goriks-Oudenhove wandelen we samen in stilte. De natuur nodigt uit om bewust te gaan horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Het kan de verbondenheid met jezelf en de andere verdiepen, omdat je het samenspel tussen de aandacht naar buiten én naar binnen meer op elkaar begint af te stemmen.

Tijdens de wandeling staan we af en toe eens stil bij zinnenstrelende indrukken: vergezichten, verrassende natuurgeluiden,… Wie zin heeft om tijdens zo’n pauze een verstillend tekstje of gedicht voor te lezen, wordt hier warm toe uitgenodigd. Of zorg je liever voor een streepje muziek die ons nog verder verlangzaamd? Of…? Graag vooraf een seintje als je iets wil delen.

Na de wandeling van ongeveer 4 km genieten we na bij een warme tas soep ten huize van Karen Coacht.

Wil je ook meer thuiskomen bij jezelf? Schrijf je dan in bij Karen via info@karencoacht.be of 0486/03.40.78.

oktober 28 2018

Details

Datum: 28 oktober 2018
Tijdstip: 10:00 - 13:00
Kostprijs: Gratis
Activiteit Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website