Meditatiedag: de kunst van het gelukkig zijn

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Meditatiedag: de kunst van het gelukkig zijn

We willen allemaal gelukkig zijn. Dat is een diep menselijk verlangen. Toch lijkt het geluk vaak ongrijpbaar, of zelfs onmogelijk. Misschien zoeken we het in de verkeerde dingen. Of we projecteren het steeds in de toekomst. Of we voelen ons gewoon te neerslachtig om hier en nu geluk of dankbaarheid te kunnen ervaren.

De beoefening van mindfulness en meditatie kan ons hierbij helpen. Niet dat we ons dan altijd gelukkig voelen of we plots op miraculeuze wijze vreugdevol door het leven gaan. Maar de boeddhistische traditie geeft ons wel inzichten en praktische oefeningen om meer geluk in onszelf te cultiveren. En onze geest te trainen om zich meer te richten op het goede.

Tijdens deze dag krijg je meer inzicht in de werking van de geest en leer je hoe je je geest kan trainen om hier en nu het geluk aan te raken.

’s Middags hebben we de gelegenheid om samen in aandacht te lunchen. Gelieve hiervoor je eigen, liefst vegetarische, lunch mee te brengen.

Let op: deze meditatiedag is voor mensen met enige (basis)ervaring in mindfulness of meditatie, bijvoorbeeld via een 8-weken-training of retraite. Bij twijfel, neem gerust contact op.

oktober 25 2020

Details

Datum: 25 oktober 2020
Tijdstip: 10:00 - 16:00
Kostprijs: €75
Activiteit Categorieën: ,
Website: Bezoek de website

Locatie

historische stadhuis – Leuven

Grote Markt
Leuven, 3000 België

Organisator

Ont-moeten
Email:
Website: website organisatie