Dansend naar de stilte

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Dansend naar de stilte

Is het je ook al opgevallen hoe moeilijk het kan zijn om je gedachten stil te zetten? Of om te beginnen mediteren? Eens we de wereld even buitensluiten, de geluiden en de indrukken loslaten, worden we ons vaker nog bewuster van het geluid dat zich continu in ons eigen hoofd afspeelt.  Soms lijkt het bijna onmogelijk om echt in de stilte te kunnen rusten door het continue getater in ons hoofd.

Als we echter eerst de tijd nemen om de spanningen in ons lichaam en de ingehouden gevoelens de ruimte te geven, het geluid in ons hoofd in beweging te brengen, onze frustraties en ingehouden adem los te schudden. Als we heel ons wezen in beweging brengen, dieper dan ooit tevoren. Pas daarna kunnen we echt zakken in de stilte. Echte stilte is soms pas te vinden na de storm, wanneer de regen en de wind in onszelf gaat liggen.

Op zondag 30 oktober neemt Chris Camp (erkend 5Ritmes teacher) ons mee in de 5Ritmes (Gabrielle  Roth).  5Ritmes is een meditatie in beweging. Op een bewuste manier gaan we doorheen een golf van 5 ritmes: vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte. Elk ritme vormt een wereld op zich, dat ons verleidt om van binnen uit in beweging te komen en ruimte te geven aan dat wat naar buiten wil komen, getransformeerd wil worden, losgelaten wil worden. 

Het maakt niet uit als je danservaring hebt of niet, hoe jong of oud je bent …  Chris leidt ons door de ritmes naar de stilte. Na de dans is er mogelijkheid om je (meegebrachte) lunch op te eten en kan je deelnemen aan een stiltewandeling in het prachtige domein Menas.

Praktisch

Domein Menas, Blekkervijverstraat 20, 9880 Sint-Maria-Aalter

Onthaal: vanaf 10u00  •  5-ritmes: 10u30 – 12u30 (we starten stipt)  •  Lunch met koffie of thee voor wie wil: 12u30 – 13u30  •  Introductie rond stiltewandeling: 13u30  •  Wandeling: 14u – 15u30

Wegbeschrijving en info over het domein:  www.domeinmenas.be/route

Bereikbaar met de trein vanuit Gent en Brugge. Menas ligt op 10 min. Stappen van het station Maria-Aalter.

Er is op het domein ruime parkeergelegenheid, de zaal ligt naast de kapel (volg wegwijzer DANS).

Prijs: 15€

Voorzie comfortabele kleding (best in laagjes) en water

Meer informatie over de 5Ritmes:  www.5ritmes.be/be/

Onze leraar: Chris Camp www.movementforlife.be

Meer informatie nodig of vooraf aanmelden kan via sonjarens@hotmail.com of liesbeth.last@telenet.be.      

oktober 30 2016

Details

Datum: 30 oktober 2016
Tijdstip: 10:00 - 17:30
Kostprijs: €15
Activiteit Categorieën: ,
Website: Bezoek de website

Locatie

Aalter

9880 België

+ Google Maps

Organisator