Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Meditatie is een verzamelterm voor allerlei meditatievormen: zittend, staand, bewegend en visualiserend.  Al deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete tot het meest subtiele. Het kenmerkende van meditatie is dat je je geest uit zijn Zijnsvergetelheid thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

In deze reeks maak je in acht bijeenkomsten kennis met meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisatie volgens de Zijnsgeoriënteerde principes. Deze meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald. Je mediteert ook thuis met ingesproken begeleide meditaties. Door regelmatig te oefenen zul je merken dat je beter in staat bent om los te komen van je gedachtestroom, dat je beter kunt ontspannen en meer gemak ervaart.

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met onderdelen zoals die in de reeks aangereikt zijn. Deze reeks is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

De cursus is ontwikkeld door de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie in samenwerking met Hans Knibbe en  Iene van Oijen. De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde leraar Zijnsoriëntatie die zes jaar in opleiding is geweest aan de School voor Zijnsoriëntatie.

De bijeenkomsten vinden plaats op zondagochtend tussen 7 november 2021 en 13 februari 2022  in Zemst.

Meer informatie ivm kostprijs en inschrijving op wendyholzken1@gmail.com of telefonisch op 0486 338 985

 

november 07 2021

Details

Start: 7 november 2021 @ 10:00
Einde: 13 februari 2022 @ 13:00
Kostprijs: €380
Activiteit Categorieën:
Website: Bezoek de website

Locatie

Zonhoven