Bosbaden in een stiltegebied

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Bosbaden in een stiltegebied

Bosbaden in het stiltegebied Fondatie van Boudelo

Al gehoord van bosbaden? Bosbaden of forest bathing is afkomstig uit Japan, waar dit bekend staat als Shinrin-yoku. Shinrin= bos, yoku= bad.

Bosbaden is meer dan een wandeling in het bos. Je neemt het bos en de natuurlijke omgeving op via al je zintuigen. Je gaat bewust de natuur in. De natuur is niet het decor, maar het onderwerp. Je vertraagt je tempo en ervaart hoe het bos ons kan helpen om bewuster in het moment te staan. Je wordt daarvoor uitgenodigd om gerichte oefeningen te doen die je aandacht bij jezelf brengen en je tegelijk verbinden met de natuur.

De herfst is volgens de natuur een tijd van loslaten. Ook daarvoor kunnen we tijdens dit bosbad aandacht aan schenken.

Om de toch wel belangrijke kwaliteit ‘stilte’ te bewaren voor de toekomstige generaties is de Provincie Oost-Vlaanderen gestart met het traject tot officiële erkenning van een deel van de Moervaartvallei (waaronder de Fondatie van Baudelo) als stiltegebied. Je deelname aan deze activiteit vergroot het draagvlak, en dat juichen we alleen maar toe!

Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig in functie van de groepsgrootte via info@vzwdurme.be of telefonisch via het secretariaat van vzw Durme tel. 09/348 30 20

oktober 27 2019

Details

Datum: 27 oktober 2019
Tijdstip: 09:30 - 12:00
Kostprijs: Gratis
Activiteit Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website