Boekvoorstelling De Nieuwe Stilte

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Boekvoorstelling De Nieuwe Stilte

In De nieuwe stilte gaan Lander Deweer en Jan Swerts op verkenning in het akoestische Wilde Westen. Twee vrienden. De ene reporter, de andere pianist. Samen gaan ze op zoek naar een antwoord op de vraag die hen allebei benauwt: wordt de stilte met uitsterven bedreigd?

Deweer en Swerts luisteren naar neoklassieke muzikanten, maar ook naar filosofen, cardiologen, geestelijken, stadsplanners en toevallige passanten. Hand over hand maakt hun irritatie plaats voor hoop. Op verhelderende wijze laten ze zien hoe de wereld niet almaar lawaaieriger wordt, maar juist stiller. De nieuwe stilte ontvouwt zich als een inspirerend reisverhaal en werpt een nieuw licht op onze toekomst.

Auteur, coach en boeddhist Tom Hannes verzorgt de inleiding.

Liveconcert van Jan Swerts en Niklas Paschburg

Over de auteurs:

Lander Deweer (1985) is freelance reporter. Zijn verhalen verschijnen onder meer in Knack en wielertijdschrift Bahamontes.

Jan Swerts (1977) is docent aan de UC Leuven-Limburg (UCLL) en bracht drie prachtige muziekalbums uit: Weg (2010), Anatomie van de melancholie (2013) en Schaduwland (2016). Samen schreven ze in 2018 het boek Een duiker op Mars.

Niklas Paschburg: de 25-jarige musicus maakt graag gebruik van cinematografische geluidstapijten, functionerend in de schemerzone tussen neo-klassiek en elektronisch.

oktober 30 2020

Details

Datum: 30 oktober 2020
Tijdstip: 20:00
Kostprijs: €8
Activiteit Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website

Locatie

Cultuurcentrum Leuven

bezoek de website

Organisator

30CC
Website: website organisatie