ARHUMENTEN: een gesprek met Kristien Bonneure

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

ARHUMENTEN: een gesprek met Kristien Bonneure

In een drukke wereld heeft de mens behoefte aan rust en gaat hij op zoek naar stilte. Zo ook Kristien Bonneure, VRT-journaliste en auteur van Stil leven. Een stem voor rust en ruimte in drukke tijden (Lannoo, 2014). Ze trok op pad en verzamelde getuigenissen van anderen die ook de akoestische en innerlijke verstilling opzochten. Van kloosterling over manager tot componist, van bioloog over leraar tot akoesticus, met heel wat boeiende mensen heeft de auteur gesproken over de betekenis en de waarde van stilte in hun leven. Ook haar eigen stilte-ervaringen komen uitgebreid aan bod.

Het werd een intense verrijking die ze graag met ons deelt tijdens de lezing. Een warme uitnodiging om te komen luisteren naar Kristien Bonneure, naar de wereld, naar anderen en vooral naar je eigen innerlijke stem.

“Stilte is een vrijplaats, een open mogelijkheid in het zo verkavelde sociale verkeer. Stilte is van niemand, maar is voor iedereen. Wie stilte ervaart, voelt vaak ook een verbindende kracht. En dat is dan weer goed voor de samenleving als geheel.”

i.s.m. Vormingplus MZW

september 30 2018

Details

Datum: 30 september 2018
Tijdstip: 10:30 - 12:00
Kostprijs: €7
Activiteit Categorieën: ,
Website: Bezoek de website