Stiltewandeling

Laden Activiteiten
  • Dit activiteit is voorbij.

Stiltewandeling

Er gaat een grote kracht uit van het samen wandelen in stilte. En de natuur biedt ons de perfecte gelegenheid om tot stilte te komen. Lijkt het je leuk om mee te gaan? Op de site vind je alle praktische info.Ken je vrienden, familie of kennissen die dit misschien ook leuk vinden? Iedereen is van harte welkom! Wel graag vooraf inschrijven!Voor latere evenementen: schrijf je in voor de nieuwsbrief!

We krijgen elke dag veel prikkels te verwerken, zoals (via) computer, tv, radio, reclame, muziek… Waardoor het steeds moeilijker wordt om je hieraan te onttrekken en de stilte op te zoeken. Toch is dit erg belangrijk.

Stilte heeft zoveel te bieden:
– Je batterijen worden opgeladen
– Je hoofd krijgt rust
– Je hoeft even niets, gewoon zijn
– Je kan rust ervaren temidden van onrust

Je zintuigen worden op heel andere manieren geprikkeld in de natuur. Heel kleine dingen die we in de dagelijkse stress voorbij lopen zoals de geur van een boom of de geur de regen. Heb je al ooit regen geroken? Of heb je je enkel geërgerd aan het nat worden van je haren of je kleding? De regen ruiken is zo’n mooi voorbeeld van het gebruiken van je zintuigen op een heel andere manier, waardoor er zich een wereld van pracht voor je ontvouwt.
Genieten van kleine dingen; een prachtige bloem, een eekhoorntje dat op het pad aan je voorbij glipt, het geluid van de tsjilpende vogels,… Daar krijg je alle ruimte toe in de stilte van de natuur.

De stiltewandeling is voeding voor je geest, maar ook voor je lichaam. Je komt tot rust, spanningen vallen van je af, je krijgt nieuwe energie en ondertussen ben je ook actief bezig.

De wandeling die we maken is in volledige stilte. Even tijd voor jezelf in het bijzijn van anderen. Niet afgeleid door gesprekken of de drukte en de verhalen in ons hoofd. Gewoon even zijn.
Even niet denken aan beslommeringen in het leven, aan problemen, het verleden of de toekomst. Even tijd voor de stilte.
Even tijd om jouw bronnen te hervullen, zodat je nadien met frisse moed je dagelijkse bezigheden opnieuw kunt oppakken.

Komt deze datum je niet goed uit, maar wil je wel op de hoogte blijven van toekomstige wandelingen en andere activiteiten, dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. (www.samenoppad.be)

Praktisch
In volledige stilte gaan we samen op pad. Deze stilte begint bij het moment dat we elkaar ontmoeten. We zullen elkaar dan ook in stilte verwelkomen om vervolgens een uitgestippelde route te volgen.
De wandeling duurt ca. 2 uur. Af en toe zullen we stoppen om even te genieten van het zicht. Ons tempo ligt niet heel erg hoog. Je hoeft geen geoefend wandelaar te zijn. We zijn onderweg om te genieten van de rust; haast is dus niet geboden.
Het pad is helaas ongeschikt voor rolstoelgebruikers.
Honden niet welkom.

Voor meer info of eerdere ervaringen van stiltewandelingen: zie www.samenoppad.be.

oktober 29 2017

Details

Date: 29 oktober 2017
Time: 10:00 - 13:00
Kostprijs: Gratis
Activiteit Categorieën: , ,
Website: Bezoek de website