Stiltewandeling van het Reynaertgenootschap

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Stiltewandeling van het Reynaertgenootschap

We focussen op onze zintuigen in een nieuw landschap, bejubeld en verguisd. We gaan op zoek naar het PolderMAS, de Reinaerthoeve, de Schelde, het ‘oosteinde van Vlaanderen’, een ‘Foxie vos’ van Christophe Coppens, we beklimmen de radartoren en zien de koeltorens en de toren van de kerk van Prosperpolder.

Overal zijn grenzen en toch is het uitzicht wijds en onvergetelijk. We lezen voor uit het werk van Chris De Stoop en uit de Reynaert en het werk van een of meer Doeldichters. We sluiten af met een borrel.

De ingrediënten van de tocht staan vast: een korte historische toelichting bij de omgeving en de landschapsontwikkelingen, voorlezen uit literaire teksten, een stukje traject dat in stilte wordt afgelegd … En hopelijk vinden we de stilte (zelfs in de haven) ook daadwerkelijk, al was het maar eventjes.

Het traject is ca 5-6 km lang. De tocht zal maximaal 2.15 uur duren. We houden de groep bewust klein.

We starten om 10 uur aan de parking nabij de Reinaerthoeve, Oostlangeweg, 9120 Beveren (Ouden Doel), nabij het PolderMas.

Met deze stiltetocht geven we gehoor aan de vraag om op zondag 30 oktober – de dag dat we naar het winteruur zijn teruggekeerd – even terug te keren in en naar onszelf.

Inschrijven voor deze gratis wandeling kan via een mailtje naar rik.vandaele@online.be met aanduiding van het aantal deelnemers.
Enkele dagen voor de wandeling ontvangt u een mail met meer informatie.

oktober 30 2022

Details

Datum: 30 oktober 2022
Tijdstip: 10:00
Activiteit Categorieën:

Locatie

Waasland