Stille Nacht #5

Laden Activiteiten
  • Dit activiteit is voorbij.

Stille Nacht #5

Binnenkort staan we nog stil bij de huidige haastmaatschappij! Druk, Druk, Druk? Niet op onze vijfde editie van de Stille Nacht. We bieden een podium aan artiesten, muzikaal en literair die ook even stilstaan bij de huidige prestatiegestuurde samenleving. Stilstaan met woorden en muziek.

De vijfde editie van Stille Nacht brengt opnieuw een ode aan de traagheid en het omgaan met verstilling. Een programma op maat van de fijnproever die de drukte even wilt laten varen.

  • De jonge dichteres Charlotte Van den Broeck cureert het literaire gedeelte van de avond en nodigt onder meer Peter Verhelst, Eli Elise Hoopman, Vincent Van Meenen en Idwer de la Parra uit.
  • Chantal Acda en Gaetan Vandewoude brengen Nu Nog Even NietPoëzie van Lotte Dodion krijgt een muzikale bewerking. Bestaand werk en ook nieuw werk uit Kanonnenvlees, het succesvolle debuut van Lotte Dodion.
  • Julie Byrne (USA).

Misschien wel het mooiste folkplaatje van 2017: ‘Not even Happiness’ ; Amerikaanse singer-songwriter met een fluisterend diepe stem en een elegant fingerpicking gitaarspel. Haar tijdloze liedjes – denk vroege Joni Mitchel, Cat Power met een gitaartechniek à la Nick Drake – staan bol van dromerige melancholie en Wanderlust en roepen een uitgestrekte, landelijke sfeer op.

Julie Byrne bezingt mooie maar moeilijke liefde, de natuur, de plekken in de USA waar ze woonde en soms ook gewoon de blauwe hemel, slechts begeleid door haar gitaar en hier en daar een subtiele synth of sample. De kracht van haar muziek komt uit de stilte en de rust, waarbij elke beweging langs de hals van haar gitaar, elke ademhaling bijdraagt in de schoonheid.

  • Als toetje krijg je de Belgische première van de Franse pianist Julien Marchal. Denk aan het vroege werk van Nils Frahm (onze allereerste gast op Stille Nacht 2012) en Philip Glass en Joep Beving. 
november 10 2017

Details

Date: 10 november 2017
Time: 20:00 - 23:30
Kostprijs: €20
Activiteit Categorieën: ,
Website: Bezoek de website

Venue

Leuven

Leuven, België

Organisator

30CC
Website: website organisatie