In Pursuit of Silence • filmvertoning

Laden Activiteiten
  • Dit activiteit is voorbij.

In Pursuit of Silence • filmvertoning

Vorig jaar bezochten we een natuurbegraafplaats. Dit jaar kiezen we voor de film ‘In Pursuit of Silence’. De film duurt 80 minuten. Na de film is er ruimte om van gedachten te wisselen.

SAMENVATTING

We worden voortdurend – al dan niet vrijwillig – omringd door geluid. Stilte wordt meer en meer een zeldzaam goed, of zelfs iets uit vervlogen tijden. Een contemplatieve film over de betekenis en het effect van (het gebrek aan) stilte, geluid en lawaai op de hedendaagse mens.

INHOUD

Bestaat er pure stilte? Waarom gaan we ernaar op zoek?
Of omgekeerd – waarom lopen we er net van weg?
In een trip rond de wereld verkennen we het geheim van stilte – van de stilte in de afgelegen Amerikaanse wildernis over Japanse zen-kloosters naar de hallucinante afwezigheid van stilte in hedendaagse grootsteden, waar geluidshinder ongezond wordt en agressie en stress veroorzaakt. Er is immers geen enkel aspect van het menselijke bestaan waar geluid en stilte géén invloed op hebben. In Pursuit of Silence is een bijzondere cinematografische ‘luisterervaring’ en – paradoxaal genoeg – een verrassend muzikale film die je oren doet spitsen en je de tijd geeft om stil te staan bij (het gebrek aan) stilte.

oktober 29 2017

Details

Date: 29 oktober 2017
Time: 14:30 - 17:30
Kostprijs: €10
Website: Bezoek de website

Venue

Gent

Gent, 9000 België

+ Google Maps

Organisator

La Verna
Email:
Website: website organisatie