Op zoek naar stilte

Laden Activiteiten
  • Dit activiteit is voorbij.

Op zoek naar stilte

Een dag samenkomen in De Stilte.

Deze dag kan je zien als een oase waar je kan herbronnen in en door De Stilte. We merken allemaal dat het helse tempo waarin we leven ons vervreemd heeft van onszelf en van wat ons dierbaar is. In De Stilte oefenen we samen het vermogen om in de drukte van het dagelijkse leven te kunnen (en durven) stoppen om zo opnieuw contact te maken met wat wezenlijk is. We doen dit in groep omdat we elkaar op die manier ondersteunen tijdens deze uitdagende tocht.

 

De dag wordt begeleid door Björn Prins. Er is een inleiding waarbij telkens een ander thema centraal staat. Voorbeelden zijn: omgaan met weerstand, omgaan met verlangen, zorgen voor meer stabiliteit, anders omgaan met boosheid, …

Deze introductie zet je blik in een bepaalde richting. Dit helpt je om tijdens de oefeningen een klaarder inzicht te verkrijgen in je eigen gewoontepatronen en je manier van functioneren.

De wisselende oefeningen tijdens de dag (zitmeditatie, stapmeditatie, yoga) bieden je de kans om rust en stabiliteit te hervinden, om op die manier je meditatiepraktijk haar werk te laten doen.

Het resultaat is: meer mentale flexibiliteit, voeling krijgen met je waarden en met meer vrijheid leren omgaan met dat wat er gebeurt.

Er is tijdens de dag ook de mogelijkheid voor een individueel reflectiegesprek met Björn, met de bedoeling je meditatiepraktijk waar nodig bij te sturen.

 

Als je dat wenst kan je de avond voordien aansluiten. ’s Avonds is er bij de maaltijd of bij een glas de mogelijkheid om met gelijkgestemde mensen ervaringen uit te wisselen over je zoektocht. Hoe gaan anderen om met macht en onmacht, met onzekerheid, met leiderschap, met verandering?

 

Alvorens aan te sluiten is een intakegesprek noodzakelijk.

Contacteer bjorn@itam.be voor meer informatie.

februari 07 2017

Details

Date: 7 februari 2017
Kostprijs: €190
Activiteit Categorieën:
Website: Bezoek de website

Venue

Damme

Damme, 8340 België