Meditatieworkshop: Ontspanning is wat je bent

Laden Activiteiten
  • Dit activiteit is voorbij.

Meditatieworkshop: Ontspanning is wat je bent

‘Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
Ontspanning is wat je bent.’
– Chinees gezegde

Wat fascineert jou? Wat is het precies dat jou aantrekt in non-dualiteit, spiritualiteit, meditatie, yoga… noem maar op? Misschien ben je nog maar net begonnen en gaat er een nieuwe wereld voor je open. Of je hebt al een hele weg afgelegd en verschillende benaderingen onderzocht.

Weet je al wie of wat je echt bent? Hoe ben je daarbij gekomen? En is dat jouw waarheid in elk moment of vraagt het vaak moeite? Waar je ook staat: er zijn nog altijd dagelijkse uitdagingen of moeilijke gedachten en gevoelens. Hoe ga je daarmee om? Hoe vrij ben jij van ‘hoe het zou moeten zijn’? Hoe comfortabel ben je met ‘niet weten’?

Tijdens deze meditatieworkshop met David Demets krijgt het denken slechts een bijrolletje. We verschuiven de focus naar ervaren, met meditatie, gesprekken, lichte beweging en ontspanning.

Waar de geest ook naartoe wil, hoe goed of slecht hij alles ook vindt, jij kunt telkens terugkeren naar je directe ervaring en daarop leren vertrouwen. Zo laat je de identificatie met lichaam, geest, gevoelens en zelfs bewustzijn meer en meer los. Je hoeft het niet eens te begrijpen…

Begeleiding: David Demets

David heeft al vele jaren ervaring met meditatie en yoga en is de drijvende kracht achter een meditatiegroep in Roeselare. Hij werkt als projectmanager bij Roland Verschaeve en kreeg online onderricht van leraars als Dr. Jolie Bookspan, Shinzen Young, Kenneth Folk en Gary Weber.

In zijn meditatielessen legt hij sterk de nadruk op de aspecten bewustwording en zelfonderzoek. Zichzelf omschrijft hij als: “I love my wife and kids, meditation, writing, art, making music… and life in general.”

Zie www.ditmoment.be

oktober 29 2017

Details

Date: 29 oktober 2017
Time: 10:00
Kostprijs: €20
Activiteit Categorieën:
Website: Bezoek de website