Over stilte. Beschouwingen vanuit verschillende wereldbeelden

Laden Activiteiten
  • Deze activiteit is voorbij.

Over stilte. Beschouwingen vanuit verschillende wereldbeelden

Ter gelegenheid van de verschijning in het Nederlands van het boek ‘Over stilte’ van de Franse antropoloog David Le Breton reflecteert Joris Capenberghs als vertaler over de verschillende aspecten van stilte, rust en ruimte. Hij vertrekt hierbij vanuit diverse invalshoeken en wereldbeelden.

Woorden en stilte wisselen elkaar voortdurend af. Hun waarde en betekenis zijn maatschappelijk en cultureel bepaald. Ze verschillen ook van mens tot mens. Wie wil nadenken, mediteren of tot innerlijke rust komen, zoekt de stilte bewust op. Sommigen beschouwen haar als een vorm van stilzwijgend geluk, terwijl anderen er juist bang voor zijn en zich voluit storten in werk, afleiding of ontspanning. Wel of niet gewenst, stilte heeft altijd het laatste woord.

Het boek dat de inspiratie vormt voor deze avond wordt door Waerbeke gepubliceerd naar aanleiding van de DAG VAN DE STILTE 2021.

‘Plots klinkt daar de unieke stem van David Le Breton. Een antropoloog die vrij en onomwonden over stilte spreekt. En zelf verbaasd is met zoveel woorden het fijne weefsel van stilte te hebben beschreven.’
— Le Monde

november 01 2021

Details

Datum: 1 november 2021
Tijdstip: 19:30 - 21:30
Kostprijs: €7
Activiteit Categorieën: ,
Website: Bezoek de website

Locatie

Abdij Averbode

Herseltsebaan 2
Averbode, 3271 België

Organisator

Bezinningscentrum Abdij van Averbode
Email:
Website: website organisatie